El municipi

Dades  generals:

  • Població (01.01.2016): 748 habitants 
  • Extensió (km2): 18,04
  • Alçada mitjana (centre urbà): 325 m
  • P.J. Administratiu: TERRASSA 
  • Comarca: Vallès Occidental 


Descripció: 

Rellinars és un municipi situat als límits del Vallès Occidental amb el Bages. El seu paisatge s'emmarca entre l'Obac d'una banda i el massís de Montserrat per l'altra. Prop de 700 ha del terme es troben dins del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i Serra de l'Obac i formen part de l'espai europeu Xarxa Natura 2000.

Aquesta situació privilegiada enmig de dos espais naturals fa que tingui una important població de segones residències i turística, disseminada al llarg del casc urbà i de les diferents urbanitzacions que s'escampen al voltant de les rieres i turons del terme. El poble és també punt de sortida de rutes en bicicleta de muntanya i de senderisme ja que es troba enmig del GR-5 i de diferents itineraris senyalitzats com els de  La Pedra Seca , El Racó de Les Fonts  i la ruta Els 3 Monts.

Una altra de les riqueses més preuades del terme ha estat sempre l'abundància de fonts i torrenteres que configuren un paisatge verd i abrupte, amb boscos de pinedes i alzinars que han anat ocupant els antics conreus de vinya.

L'agricultura i les vinyes han perdut terreny i l'economia es basa actualment en el sector terciari i de serveis.

Tot i així l'augment de població estable que s'ha donat en els darrers anys, l'increment de serveis públics i el control del creixement urbà fan preveure que Rellinars, en el futur, té possibilitats de convertir-se en un dels millors referents de qualitat de vida proper a l'àrea metropolitana.

 

Imatges i vídeos

Paisatges de RellinarsLes FontsEl PlanetPl. 11 de setembre

Continguts del web relacionats

    Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 03/11/2016 19:48